Controlul calitatii

A importa din China fara un control detaliat al calitatii marfurilor implica factori de risc ce pot afecta in mod negativ succesul tranzactiei. Supervizarea permanenta a procesului tehnologic inseamna protejarea investitiei. Producatorul trebuie sa fie constient pe toata durata colaborarii de existenta unui control al calitatii, exercitat la un nivel al exigentei echivalent unui audit asupra procesului tehnologic.

Acest tip de control nu are ca scop sa remedieze neregularitatile existente, ci sa previna aparitia acestora. Obtinerea unor esantioane de productie de la bun inceput reprezinta stabilirea unor standarde de calitate ce urmeaza a se respecta pe tot parcursul procesului, aceste standarde impunandu-se fabricantului de la bun inceput, prin intermediul unui contract.

 

Se vor face, de asemenea, teste comparative la intervale regulate de timp, pentru verificarea calitatii produselor. Trebuie sa mentionam faptul ca, din nenumarate motive, unii producatori chinezi nu respecta in totalitate termenii exacti ai specificatiilor produsului, ajungandu-se astfel la situatii dintre cele mai delicate, aproape imposibil de rezolvat in mod favorabil pentru un importator din China lipsit de o prezenta permanenta pe teritoriu chinez.

In acest sens, BRG va oferi suport permanent si va face demersurile necesare evitarii oricarei inadvertente. Poti conta pe noi!